15.9.2011

Takkajuttuja

Tuli sitten tilattua takka eilen. Saatiin vielä joku asuntomessutarjous ja aika hyvä tarjous muutenkin joten päätettiin se hyväksyä. Meillehän tulee tulikiven Pahta lämmönsiirrinpaketti 2:lla...Takka ei vastaa sitä mitä olisin tahtonut, mutta meillä takan määräsi lämmitysjärjestelmä, meille tulee takkaan lämmönsiirtimet/vesilämmitysjärjestelmä ja semmoisia takkoja ei juuri ole markkinoilla. Vesi siis lämpiää suurimmaksi osaksi takalla ja aurinkoenergialla, katolle tulee siis aurinkokeräimet. Tulikivellä olisi ollut kauniimpiakin takkoja, mutta ne eivät olleet yhtä tehokkaita. Joten tuolla mennään! Takka tulee keskelle huonetta, tai siis, ei seinään kiinni, piippu lähtee takan takaa. Eiköhän tuostakin kaunis saada ja taloomme sopiva! Olisin tahtonut _ison_ takan, mutta tuo on vain ihan vähän yli metrin leveä ja n.60cm paksu ja muistaakseni 177cm korkea. Ei siis järin suuri.

Nyt pitäisi alkaa miettimään tontin raivausta, puut pitäisi saada kaadettua ja tontti raivattua vielä tämän vuoden puolella, mielellään. Ennen talvea siis!

Niin ja tosiaan ensi viikolla joku tulee meidän tontille kairaamaan ja se homma etenee niin. Eilen sain ne tonttikartatkin ja 3kk sisään pitäisi sitten rakennuslupa  jättää, sen aikaa ovat kuvat voimassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti