15.9.2011

Takkajuttuja

Tuli sitten tilattua takka eilen. Saatiin vielä joku asuntomessutarjous ja aika hyvä tarjous muutenkin joten päätettiin se hyväksyä. Meillehän tulee tulikiven Pahta lämmönsiirrinpaketti 2:lla...



Takka ei vastaa sitä mitä olisin tahtonut, mutta meillä takan määräsi lämmitysjärjestelmä, meille tulee takkaan lämmönsiirtimet/vesilämmitysjärjestelmä ja semmoisia takkoja ei juuri ole markkinoilla. Vesi siis lämpiää suurimmaksi osaksi takalla ja aurinkoenergialla, katolle tulee siis aurinkokeräimet. Tulikivellä olisi ollut kauniimpiakin takkoja, mutta ne eivät olleet yhtä tehokkaita. Joten tuolla mennään! Takka tulee keskelle huonetta, tai siis, ei seinään kiinni, piippu lähtee takan takaa. Eiköhän tuostakin kaunis saada ja taloomme sopiva! Olisin tahtonut _ison_ takan, mutta tuo on vain ihan vähän yli metrin leveä ja n.60cm paksu ja muistaakseni 177cm korkea. Ei siis järin suuri.

Nyt pitäisi alkaa miettimään tontin raivausta, puut pitäisi saada kaadettua ja tontti raivattua vielä tämän vuoden puolella, mielellään. Ennen talvea siis!

Niin ja tosiaan ensi viikolla joku tulee meidän tontille kairaamaan ja se homma etenee niin. Eilen sain ne tonttikartatkin ja 3kk sisään pitäisi sitten rakennuslupa  jättää, sen aikaa ovat kuvat voimassa

13.9.2011

tontti ostettu

Nyt sitä ollaan virallisesti tontin omistajia. Eilen tehtiin kaupat ja tänään mies lupasi soitella maaperätutkimuksen perään. Teknisestä palvelukeskuksesta tilattiin jotain virallisia tonttikarttojakin..kai.. Oon aina ja edelleen ihan pihalla tässä hommassa..

Viikonloppuna muutettiin tähän muutaman kilometrin päähän tontista, tosi mukavan lähellä rakennusaikaa ajatellen, ei tarvitse moniakymmeniä kilometrejä ajella tontille!

Olis niin kiva että asiat alkais oikeesti etenemään hurjalla vauhdilla! Tai edes jotain konkreettista tapahtumaan..

Mut nyt vauva menee portaisiin joten tarviikin lopetella. Ei kerkeä kauaa istumaan koneella ja nettikään ei ole vielä auennut, mokkulan perässä vielä tämä viikko siis.

6.9.2011

Nyt se on tilattu

Niin sitten eilen kävi, kun menimme Jukka-taloille vielä kerran keskustelemaan. Tilasimme talopaketin, toimitus ensi vuonna, viikolla 17 (jos oikein nyt muistan, paperit eivät ole vieressä..) Ensi viikolla lyödään tonttikaupat lukkoon ja sitten aletaan toimiin, ehkä tämä tästä alkaa etenemään.
Nyt tarvitsisi sitten alkaa kaivelemaan jostain tietoja mitä papereita tarviikaan olla rakennuslupaa haettaessa, jos kerkeisi senkin sitten mahdollisimman nopeasti jättämään kun talosta viralliset paprut saadaan käsiimme. Jännittävää!!

Kun noita virallisia papereita tänne alkaa valumaan niin voisihan sitä pohjakuvan liittää tännekkin. Kovasti talokauppias kehui pohjaa ja sanoi että todellakin tahtovat pitää siellä taloesityksiään. Ehkäpä, jos mekin niistä jotain hyötyisimme ;)

Tää blogin pitäminen nyt pitäs sit tulla tavaks, on jotain mistä jälkikäteen lueskella mitä tapahtuu milloinkin.

Tuli tosiaan muutoksia tuon tonttiasian kanssa, eka tontti jota oltiin ottamassa, olikin tarkemman syynäyksen jälkeen semmoinen johon ei olisi ollut vaihtoehtona kuin rakentaa rinnetalo, vaihdoimme siis toiseen ja sitten tulikin se yllätys että se oli vähän niinkuin pakko ostaa. No, se syö meidän pientä budjettiamme joten katsotaan miten käy. Tontti on kyllä aivan ihana, kolmella puolella puistoaluetta joten yhdellä vierustalla vaan naapuri. 1444 neliötä ja ihan tasainen metsätontti. Siitä tarvitsisi sitten lähteä työstämään.

Nyt lastenhoitoon, se taitaa rakentamisenkin ajan olla se minun suurin hommani ;)